Veldsla, een verantwoorde en veilige bladgroente

Voedselveiligheid, een hot item, en terecht natuurlijk. U leest er genoeg over in de kranten en op radio en tv gaat er haast geen week voorbij dat er ergens een verhaal de kop op steekt over glas in potjes, bacteriën of bestrijdingsmiddelen in groenten en fruit, twijfelachtige toevoegingen en gezondheidsclaims, etc.

In de wirwar van informatie zijn we gauw geneigd om onze eigen mening te vormen over voedselveiligheid zonder zeker te weten of deze beredeneringen wel kloppen.

Onze veldsla wordt op een manier geteeld, waarbij de voedselveiligheid hoog in het vaandel staat. Sinds 2005 is ons bedrijf gecertificeerd volgens Global-GAP, de werelwijde norm voor voedselveiligheid.

Om het onstaan van ziekten en plagen zoveel mogelijk tegen te gaan wordt er zo schoon mogelijk gewerkt en zijn de luchtramen in onze kassen van insectengaas voorzien.

Chemische bestrijdingen worden tot een minimum beperkt en uitsluitend in het prille begin van een teelt uitgevoerd. Hierin hebben we ook weinig keus, want voor veldsla zijn, in tegenstelling tot 'echte' slasoorten, vrijwel geen middelen toegelaten.

Gewasresten, schimmels  en onkruidzaden worden na de teelt meteen verbrand.

Onkruidbrander

 

 

  Bodemontsmetting d.m.v. stoom