Ofwel: veldsla stamppot

Door Louis en Truus Klerken

 

Ingrediënten:

1 kg aardappelen

Melk

Spekreepjes

400 g veldsla

boter

 

Bereiding:

De aardappelen schillen en gaar koken

De spekreepjes uitbakken

De veldsla wassen en de wortelvoetjes verwijderen, daarna goed drogen!

Melk verwarmen met een klontje boter er bij.

De gaar gekookte aardappelen stampen, hier de veldsla overheen leggen (rauw). Daarna het uitgebakken spek er bovenop samen met het vet uit de pan.

Dan samen met de hete melk (zoveel als nodig is om een smeuïge puree te krijgen en zeker niet teveel) het geheel door elkaar roeren, en eten maar!

 

Dit smaakt goed met gehakt, speklappen of braadworst. Als het vlees gaar is een paar tomaten toevoegen en nog 10 minuten doorbakken tot de tomaten een saus vormen

samen met het bakvet. Lekker om te mengen met de veldslastamppot.