Voor 2 tot 3 personen.

 

Ingrediënten:
1 pastinaak
150 gram veldsla
zout, peper uit de molen
witte wijnazijn
½ eetlepel korianderzaadjes, licht geroosterd en grof geplet
bloem
olijfolie

 

Voorbereiding
Borstel de pastinaak, schrap hem (net als een wortel), was hem nog een keertje, en snijd hem in dunne plakjes. Blancheer deze plakjes drie minuten in gezouten water. Laat ze afkoelen en dep ze droog.
Was de veldsla.

 

Bereiding
Bestrooi de plakjes pastinaak met zout en haal ze door de bloem. Verhit olie in een koekepan, en bak de plakjes aan weerszijden goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier, en afkoelen.
Maak de veldsla aan met de azijn, zout en peper, en de helft van de geplette korianderzaadjes.

 

Serveren
Leg sla in een grote, platte schotel en leg daarop de pastinaakplakjes, of verdeel de sla meteen over vier borden. Strooi de rest van de korianderzaadjes over de pastinaakplakjes.

Eet smakelijk!

 

Bron: Gheeraert Vorselman, Eenen nyeuwen coock boeck (1556)
© Coquinaria.nl/Christianne Muusers