Veldslasoep

 

Ingrediënten voor 4 personen

250 g veldsla 
100 g gerookte spekblokjes
2 grote aardappelen 
1 grote ui 
2-3 sjalotjes 
50 g boter 
1 eetlepel olijfolie 
1 scheutje room 
enkele druppels tabasco 
peper en zout naar eigen smaak 
enkele sneetjes brood

 

Bereiding:

Maak de veldsla schoon, snipper de ui en sjalotjes
Snij de aardappelen in dunne plakjes. 
Laat de helft van de boter smelten, laat de ui, sjalot en de veldsla 5 minuten stoven, maar bewaar een paar blaadjes voor de versiering.
Doe er de aardappelen bij en voeg 1,5 l kokend water toe.
30 minuten laten koken op laag vuur.
Bak de spekblokjes uit  in de resterende boter en laat ze daarna uitlekken zodat ze goed droog zijn.
Mix de soep en roer de room er door.
Peper en zout naar smaak en een paar druppels tabasco toevoegen.
Roer het spek door de soep en strooi er de croutons over en een paar baadjes veldsla voor de versiering.

Smakelijk eten!